Atomic Coffee Roasters stuitert in nieuwe branderij buiten BostonDaily Coffee News door Roast Magazine

De Diedrich IR-70 in de nieuwe branderij van Atomic Coffee Roasters in Peabody, Massachusetts. Alle afbeeldingen met dank aan Atomic Coffee Roasters.

In een voormalig springkussencomplex buiten Boston stuiteren koffiebonen nu rond de trommel van een Diedrich CR-70 koffiebrander onlangs verkregen door Atomic Koffiebranders.

De productie in de 10.000 vierkante meter grote koffiebranderij begon afgelopen zomer officieel na een korte ommekeer tussen het krijgen van de sleutels van de voormalige Boston Bounce-locatie in Peabody, Massachusetts, en de komst van de kolossale nieuwe machine 26 dagen later.

Atoomingang

Binnen dat tijdsbestek installeerde het Atomic-team een ​​garagedeur en opende het twee muren om plaats te maken voor de koffiebrander, terwijl het de voormalige “kosmische” vloerbedekking van het springkussen verving door geschikte productievloeren en andere interieurrenovaties.

In totaal kostte de kapitaalinvestering voor de nieuwe koffiebranderij het Atomic-team ongeveer $ 2 miljoen, een substantiële investering die werd versneld door een constante groei die zijn vorige braadruimte van 2.000 vierkante voet in het nabijgelegen Salem maximaal benutte.

cupping tafel

Cupping in de nieuwe koffiebranderij.

“In 2020 hebben we de capaciteit van zowel onze koffiebrander als de productieruimte echt gemaximaliseerd, en dus begonnen we een plan om een ​​nieuwe koffiebrander te kopen en er een landingsplaats voor te vinden”, vertelde Atomic Coffee Roasters VP of Operations Spencer Mahoney onlangs aan Daily Coffee Nieuws. “We werkten altijd binnen de grenzen van onze kleine Salem-voetafdruk, en we hebben die vierkante meters echt uitgerekt voor alles wat het waard was.”


Verwante lezing

Dit jaar 21 nieuwe coffeeshops: het oosten van de Verenigde Staten
In Boston komt ook de zon op met nachtdienst roosteren
Aero Coffee Roasters rolt in retail-roastery en bakkerij buiten Boston


Door de grote open ruimte op de Peabody-locatie kon het bedrijf de productiestroom opnieuw uitvinden voor het familiebedrijf, dat voortkwam uit het oorspronkelijke merk Atomic Cafe, geopend door twee broers met één locatie in 1996. Het bedrijf begon met het branden van zijn eigen koffiebranderij. bonen in de oorspronkelijke winkel met een Diedrich IR-7-brander in 2001 voordat hij uiteindelijk het merk Atomic Coffee Roasters afsloot en investeerde in een IR-24.

Atoomvervulling

Om tegemoet te komen aan de steeds groeiende vraag, beschikt Atomic nu over twee identieke kamers van 4000 vierkante meter in het nieuwe productiehoofdkwartier – één voor productiebranden en één voor fulfilment.

“In principe beschouwen we productie als alles, van koelbak tot verzegelde zak, en fulfilment zorgt ervoor dat elke zak zijn juiste huis bereikt, of het nu een lokale markt of een café is,” Spencer Mahoney, wiens broer Logan de verkoop voor het bedrijf leidt, zei. “Dit heeft ons echt geholpen om georganiseerd te blijven en zorgt ervoor dat ons team precies weet wat hun rol is gedurende elk deel van de dag.”

Logan (links) Spencer (rechts)

Broers Logan en Spencer Mahoney, de tweede generatie broers die de Atomic-koffiebusiness helpen leiden.

De resterende 2.000 vierkante meter in het nieuwe productiecentrum omvat een kwaliteitscontrolekamer met een IR-1-machine voor gebraden profilering, een werknemersruimte met een koffiebar uitgerust met een La Marzocco Linea en traditionele kantoorruimten.

“Deze stap is een game changer voor ons geweest”, zei Mahoney. “We hebben een groeiend netwerk van groothandelspartners, en door de nieuwe capaciteit en ruimte kunnen we ons blijven concentreren op en uitbreiden van die partnerschappen, terwijl we ook nieuwe deuren openen voor zaken als koffie-educatie en barista-trainingen.”

Teamkamer

De nieuwe pauzeruimte bij de Peabody-branderij.


Vertel onze redactie over je nieuwe coffeeshop of branderij hier.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Villahestia.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0