Dit is de blauwste van alle blauwe flessen

Blauwe Fles Koffie, het Bay-Area-gone-global koffiemerk, staat, in ieder geval in de Verenigde Staten, bekend om het hebben van een soort minimalistische verfijning als het gaat om hun caféruimtes. Het is allemaal licht hout, strakke lijnen en misschien slechts een vleugje kleur afkomstig van hun blauwe logo (van een fles duh). Maar een reis over de zeer blauwe Stille Oceaan naar Japan geeft je veel tijd om over de kleur te poneren, en misschien was het een van deze uitstapjes die eigenaar James Freeman ontwerpinspiratie gaf voor het nieuwste Osaka-café: het openen van de blauwste Blue Fles tot ooit Blue Bottle.

En dat is precies wat er eind 2021 gebeurde. Zoals gemeld door Ontwerp Boom, het koffiebedrijf werkte samen met het in Tokio gevestigde ontwerpbureau Studio I IN om een ​​volledig nieuwe en eerlijk gezegd erg blauwe esthetiek te creëren voor de buitenpost van het Chayamachi District van het merk. Per De coole jager, is het 3.700 vierkante meter grote café verdeeld over twee verdiepingen. Het onderste niveau doet denken aan het standaard Blue Bottle-tarief: minimalisme, licht hout, veel wit, maar met een kleine voorafschaduwing van wat er te wachten staat dankzij de blauwe glazen werkbladen.

blauwe fles chayamachi 4

Boven gaat het echter vol Blue-d Runner 2049. Gewassen in een stortvloed van blauw licht, is de kamer bedoeld om “de vijf zintuigen van de bezoekers te stimuleren … Badend in de beelden en geluiden die van het plafond ‘vallen’, ervaren gasten een unieke ambiance die hun indruk van tijd kan veranderen”, aldus Design Boom.

“Beeld en muziek, gemaakt in samenwerking met Panoramatiks, laat de klant volledig resetten. De bank, gemaakt van een speciaal materiaal, functioneert zo dat alleen de persoon die zit die zintuiglijke ervaring kan ervaren”, voegt I IN toe.

blauwe fles chayamachi 2

Toegegeven, het concept is een beetje overdreven, en hoewel niet elke coffeeshop dit hoeft te zijn, geloof ik heel erg dat het af en toe een high-concept café goed is om ons uit de sluimering van de dagelijkse routine van het krijgen van koffie te schudden .

Nog steeds een heel blue Blue Bottle is misschien conceptueel een beetje in de neus en doet ons afvragen of de trend zich zal verspreiden naar andere koffiemerken. Zal er een geheel rode Red Bay zijn of een door en door oranjeachtig roze Coral Sword? Wat dacht je van een dambord zwart-wit? Zal er een Onyx zijn – wiens eigen? heel roze café mag niet onvermeld blijven – volledig gemaakt van onyx? Chicago’s Purple Llama is behoorlijk paars, zeker, maar is het paars genoeg? Yellow Tucan in Parijs is niet zo kleurrijk als je zou verwachten, en ik heb op geen enkele Five Elephant-locatie een verdomde dikhuid gezien.

Wordt 2022 het jaar van te letterlijke cafés? Ik hoop het echt.

Zac Cadwalader is de hoofdredacteur bij Sprudge Media Network en een stafschrijver gevestigd in Dallas. Lees meer Zac Cadwalader op Sprudge.

Alle foto’s door Tomooki Kengaku

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Villahestia.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0