Houd je van koffie zonder room of suiker? Het kan genetisch zijn

Als je het gevoel hebt dat je liefde voor koffie in je bloed zit, heb je misschien wel gelijk. Nou, niet je bloed, maar je genen, wat waarschijnlijk beter is dan koffiebloed, dat klinkt niet gezond. Uit een nieuwe studie blijkt dat je genen kunnen bepalen of je de voorkeur geeft aan zwarte koffie of zoetere koffiedranken.

Dit is niet de eerste keer dat een onderzoek een verband heeft gevonden tussen onze genen en koffieconsumptie. Eerder dit jaar ontdekten onderzoekers in Australië dat de genen van een persoon een bepalende factor kunnen zijn in hoeveel koffie ze elke dag consumeren. Deze meest recente studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Wetenschappelijke rapporten, probeerden onderzoekers te achterhalen hoe genetische varianten geassocieerd met cafeïnegevoeligheid en bittere smaakperceptie de koffieneigingen van individuen beïnvloedden.

Co-auteurs Marilyn C. Cornelis van de Feinberg School of Medicine aan de Northwestern University en Rob M. van Dam van de Milken Institute School of Public Health aan de George Washington University veronderstelden aanvankelijk dat het gen dat geassocieerd is met het waarnemen van bitterheid meer indicatief zou zijn voor koffie voorkeur boven het gen dat te maken heeft met cafeïnegevoeligheid. Toen, na onderzoek van deelnemers aan de UK Biobank, de Nurses’ Health Study en de Health Professionals Follow-Up Study, ontdekten onderzoekers dat het tegenovergestelde waar was.

Ze ontdekten dat, in tegenstelling tot hun aanvankelijke hypothese, het gen dat de gevoeligheid voor cafeïne beïnvloedt “sterker geassocieerd was met koffiesmaakvoorkeuren dan met … bittere smaakperceptie.” Dit lijkt volgens Cornelis een psychologische associatie te impliceren met de effecten van koffieconsumptie. Per WTTW:

“Onze interpretatie is dat deze mensen de natuurlijke bitterheid van cafeïne gelijkstellen aan een psycho-stimulerend effect. Ze leren bitterheid te associëren met cafeïne en de boost die ze voelen. We zien een aangeleerd effect”, vervolgt Cornelis. “Als ze aan cafeïne denken, denken ze aan een bittere smaak, dus ze genieten van donkere koffie en ook van donkere chocolade.”

In menselijke taal associëren mensen de bruisende effecten van cafeïne met bitterheid, dus zijn ze bereid om “een aangeboren afkeer van bittere smaken te overwinnen”, omdat ze denken dat ze voor een betere energiestoot zullen zorgen.

Hoewel ja, je liefde voor filterkoffie kan worden bepaald door je genetische samenstelling, het is misschien niet de smaak van het brouwsel, maar de cafeïne. Het goede nieuws is dat koffie niet echt bitter hoeft te zijn. Dus zelfs als je niet de genen hebt die je vatbaar maken voor koffiedrinken, kun je toch genieten van een heerlijk zoet, uitgebalanceerd kopje dankzij, je weet wel, goede koffie.

Zac Cadwalader is de hoofdredacteur bij Sprudge Media Network en een stafschrijver gevestigd in Dallas. Lees meer Zac Cadwalader op Sprudge.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Villahestia.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0