Junior’s Roasted Coffee lanceert CSA-stijl programma, opent in Powell’s Daily Coffee News door Roast Magazine

De nieuwe locatie van het Guilder Cafe in Powell’s City of Books in het centrum van Portland. Foto door Nick Mendez, met dank aan Junior’s Roasted Coffee.

In Portland, Oregon gevestigd Junior’s gebrande koffie heeft een op boeren gericht CSA-achtig programma gelanceerd, genaamd Community Funded Coffee (CFC).

Ondertussen, Junior’s broer of zus merk, Gulden, heeft zijn tweede café geopend, in het iconische De boekenstad van Powell boekhandel.

Door de gemeenschap gefinancierde koffie

Het CFC-programma biedt klanten de mogelijkheid om een ​​deel van een bepaalde partij koffie veilig te stellen voordat deze zelfs maar is geproduceerd, net als een door de gemeenschap ondersteund landbouwprogramma (CSA), waarbij klanten van tevoren aandelen van de oogst van een boerderij kopen.

“Het gaat om die diepere verbinding”, vertelde Mike Nelson, medeoprichter van Junior’s Roasted Coffee aan Daily Coffee News, en merkte op dat klanten “een hand kunnen hebben in het succes van meerdere bedrijven en een rol kunnen spelen in een lokale en niet-zo-lokale economie .”

Voor dit project werkt Junior’s samen met koffieproducerende en importerende partijen waarmee Junior’s eerder een samenwerking heeft gehad via het doorlopende Cost of Production Covered-project van de brander.

In het eerste jaar wil het programma voor elk kwartaal van 2022 één zak groene koffie van 60 kilo van een andere boerderij voorfinancieren. Junior’s regelt het voorschot voor de door de Gemeenschap gefinancierde koffiezak via contracten met de faciliterende importeur.

Voor het eerste aanbod, een koffie van Jorge Rojas’ boerderij El Jardin in Colombia, verzekerd via importeur Gedeelde bron, werd de betaling gedaan met financiering via Oatly’s Big Idea Grant.

Gedeelde bron Jorge Rojas

Colombiaanse koffieboer Jorge Rojas. Hoffelijkheidsfoto door Shared Source.

In het tweede kwartaal van 2022 koopt Junior’s verschillende zakken groene koffie van de oogst van Andres Fahsen van Pachuj-Finca Patzibir in Guatemala, en daarbij komt een enkele zak voorgefinancierde koffie, betaald via de CFC.

“Samenwerken met importeurs en boeren met wie we in het verleden hebben gewerkt, helpt niet alleen om het proces te stroomlijnen – het is een onredelijke vraag om een ​​enkele zak koffie alleen van een importeur of producent te vragen – het toont onze toewijding om op lange termijn door te gaan. ‘, aldus Nelson. “We zijn een heel klein brandbedrijf en hoewel we geen containers met koffie kunnen voorfinancieren, zien we het voorfinancieren van elk oogstbedrag als een krachtige manier om consumenten te verbinden met producenten en tegelijkertijd risico’s te delen.”

Abonnementsopties voor de Junior’s CFC variëren van één tot drie 12-ounce zakken koffie die maandelijks worden geleverd voor een periode van drie maanden per keer. Klanten betalen voor de koffie voordat de kersen rijp zijn, en ontvangen vervolgens maandelijks updates via e-mail of de Junior’s blog over gewasomstandigheden, oogsten, verwerking na de oogst, export/import en, ten slotte, het branden.

Junior’s biedt elke producent een extra vergoeding voor hun tijd en arbeid bij het verzamelen van gegevens en details voor de updates, en alle informatie en afbeeldingen worden gedeeld met toestemming van de producent.

Junioren gebrande koffie

De 10 kilo Proaster van de Junior. Daily Coffee News-foto door Howard Bryman.

Voor Junior’s vormt de uitgebreide realtime transparantie in combinatie met voorfinanciering voor producenten de volgende fase van het Cost of Production Covered-programma dat het in 2018 lanceerde.

“Al jaren praten we over mensen die het verband leggen met het Cost of Production Covered-project door boerderijen te zien als bedrijven zoals de onze, de branders,” zei Mike. “We hebben zeer reële uitgaven die we moeten dekken om geld te verdienen, om als bedrijf te overleven… Ik denk dat mensen echt die verbinding kunnen maken, vooral die abonnees die zich het volgende jaar op dezelfde boerderij abonneren, zoals: ‘Wauw, jeetje, de kunstmest is dit jaar echt gestegen.’ Om zo te denken over dit gewas dat duizenden en duizenden kilometers verderop staat, vind ik echt iets moois.”

Guilder Cafe in Powell’s City of Books

Ondertussen kunnen in het centrum van Portland Junior’s gebrande koffie worden geproefd door gasten die zitten op de zitplaatsen in het stadion in het Guilder Cafe, dat eind vorig jaar werd geopend.

De tweede buitenpost voor het koffiebedrijf heeft de koffiewinkelruimte van 1100 vierkante meter met hoge plafonds en ramen overgenomen De boekenstad van Powell, de iconische boekwinkel ter grootte van een stad en een oriëntatiepunt in het centrum van Portland.

Guilder Cafe Powells Portland

Het interieur werd grondig gerenoveerd met de verhoogde zitplaatsen aan het ene uiteinde en een verscheidenheid aan comfortabele tafels, stoelen en zitplaatsen bij het raam elders.

Het helpen van de koffiestroom zijn molens door Mazzer en Mahlkönig, een Puqpress automatische sabotage, een 2-groep Synesso MVP espressomachine en een Curtis Twin batch brouwer.

Behang op maat door Kate Blairstone toont scènes uit het boek The Princess Bride – waarnaar ook wordt verwezen door de naam van het café – getransponeerd naar grootstedelijke en natuurlijke bezienswaardigheden van Portland.

Guilder Cafe Powells Portland 2

“We wilden iets speelser in dit café-ontwerp”, zei Nelson. “We wilden meer kleur om het warmer te laten aanvoelen en om het voor alle mensen gastvrijer te laten voelen.”


Guider Cafe bevindt zich in Powell’s City of Books op 1005 W Burnside St. in Portland. Vertel onze redactie hier over je nieuwe coffeeshop of branderij.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Villahestia.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0