Voortkomend uit de Pandemic FogDaily Coffee News door Roast Magazine

Foto door Roman Odintsov

Ik schrijf deze column terwijl ik in de greep ben van een mild maar zeker onaangenaam geval van COVID-19. Mijn brein, in beslag genomen door congestie en de medicinale waas van vrij verkrijgbare medicijnen, functioneert technisch, maar bloeit niet.

Het is een passende analogie voor de koffie-industrie in 2021.

Acteurs in de wereldwijde koffienexus – van kleine boeren en kleine retailers tot multinationale handelsbedrijven – werden gedwongen zich een weg te banen door de dichte mist van een pandemie die nu nooit lijkt te eindigen.

Gevoed door de crisis in de scheepvaart tijdens de pandemie, werd logistiek dit jaar het nieuws. Op het gebied van koffie werden logistieke hindernissen verergerd door gebeurtenissen zoals de vorst die delen van Brazilië in juli teisterde en aanhoudende prijsvolatiliteit toen koffie grondstoffenfutures bereikten hoogste punt in 10 jaar.

scheepscontainers

Koffieproducenten kregen ook te maken met specifieke natuurrampen en politieke ontwrichtingen, zoals de staatsgreep in het door koffie opkomende Myanmar, de vulkaanuitbarsting in de Democratische Republiek Congo, aanhoudende burgerlijke onrust in Jemen, de wijdverbreide uitbraak van bladroest in Hawaï en nog veel meer.

Toch ging de koffiehandel van zaadje tot kopje, dankzij de vindingrijkheid van producenten, exporteurs, importeurs en verse gewassen van branders en detailhandelaren die moedig een post-pandemische vooruitzichten omarmden.

De afgelopen twee weken hebben we teruggekeken op een deel van deze actie in onze jaarlijkse Year In Review-serie. Dit jaar hebben we onderzocht:

Hoewel 2021 geenszins een “terugkeer naar normaal” was, was het in zekere zin een terugkeer naar actie binnen de koffie-industrie, die in 2020 last had van langdurige stagnaties, met name op het gebied van duurzaamheid.

Het jaar 2021 zag: nieuwe Fairtrade-referentiepunten voor leefbare inkomens bij koffieproducenten; een progressief “geverifieerd leefbaar inkomen”-model; een oproep tot transparantie in koffie om twee kanten op te gaan; nieuwe modellen die agroforestry en duurzame productie bevorderen; nieuwe inspanningen voor koolstofneutraliteit in de toeleveringsketen; een ongekende kijk op geanonimiseerde koffiecontractgegevens; de lancering van een gendergelijkheidsindex voor koffie; en zelfs een nieuwe definitie van de term ‘speciale koffie’.

2021 zag ook twee nieuwe Winnaars Rooster van het Jaar, Gebraden‘s publicatie van “Goedkope koffie: een kijkje achter het gordijn van de wereldwijde koffiehandel” door Karl Wienhold, en de lancering van coffeeindustryjobs.com, een vacaturebank voor de koffie-industrie.

Nu onze berichtgeving over koffienieuws 2022 ingaat, hopen we getuige te zijn van genezing, gezondheid en nog meer nieuwe inspanningen op het gebied van duurzaamheid, rechtvaardigheid en gerechtigheid die een duidelijk pad banen door de vermoeiende pandemische mist.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Villahestia.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0