Wereldkampioen Barista 2021 Diego Campos: The Sprudge Interview

Diego Campos is de wereldkampioen barista 2021, waarmee hij de eerste Colombiaanse deelnemer is die alles wint (en pas de tweede die de halve finale haalt als je het kunt geloven). De derde keer was de charme voor Campos, die respectievelijk 14e en 25e werd in eerdere WBC-shows in 2015 en 2017, wat neerkomt op Amor Perfecto/Vive Café elk jaar.

Combinatie van ervaring – Campos had de op een na meeste WBC-optredens in het veld van 2021, alleen achter Martin Shabaya uit Kenia – en deskundige coaching via Federico Bolaños – die twee WBC-titels op zijn naam heeft staan, coachend Alejandro Mendez in 2011 en Jooyeon Joon uit Zuid-Korea in 2019 -Campos samengesteld en ongelooflijk slimme routine ontworpen om grote hoeveelheden informatie betrouwbaar en herhaalbaar te leveren.

Script-zware, zeer technische routines zoals die van Campos kunnen een hoog risico en een hoge beloning opleveren. Hoewel ze het potentieel hebben voor grote scores, eisen ze ook dat de concurrent nauwkeurige informatie levert terwijl hij zich concentreert op drankconstructie, en dat allemaal onder de druk en felle lichten van het wereldtoneel. En hoewel hij veel van de technische informatie zelf aanleverde – inclusief details over de stoomtemperatuur voor zijn ingevroren geconcentreerde melk en informatie over de verwerking, het roosteren en zelfs de rooster die werd gebruikt voor de natuurlijk verwerkte, anaërobe gefermenteerde Eugenioides van Finca Las Nubes waarmee hij concurreerde – Campos maakte gebruik van vooraf geschreven kaarten met smaakbeschrijvingen en iPads om de juryleden meerstaps drinkinstructies te geven tijdens de multi-zintuiglijke espresso-cursus. Dit omvatte wolken van droogijs, muziek, video’s en een bol die de juryleden moesten vasthouden om de “ronde body en gladde textuur” van de Eugenioides-espresso te simuleren.

De smaakbeschrijvingskaart en iPad-aanpak maakten Campos meer tijd vrij om zich te concentreren op het bereiden van de volgende gangen, waar hij optimaal gebruik van maakte, want espresso’s voor alle gangen werden binnen de acht minuten gezet. Met veel van het routinewerk van voren geladen, had Campos ruim de tijd om zijn laatste cursus te maken, een show-stoppende kenmerkende drank die de Eugenioides in drie verschillende bereidingen gebruikte. Bevroren reducties van kersen, ananas en stervrucht en Eugenioides-slijm werden allemaal gehomogeniseerd met Eugenioides-espresso’s die Campos aan het begin van zijn routine maakte, en vervolgens over Eugenioides cold brew en tonic waterijsbollen gegoten. Zelfs met een lang, technisch script en meerfasige drankcursussen, kwam Campos nooit verder dan 14:20.

Het was een routine die in de loop van het weekend drie keer moest worden afgeleverd, en inderdaad was er slechts een verschil van 11 punten tussen zijn hoogste en laagste scores in de eerste ronde, halve finale en finale; toen anderen de druk van de finale voelden en hun scores zagen dalen, bewaarde Campos zijn best scorende routine van 511 punten voor het laatst.

Het is een passend einde voor een wedstrijdcarrière die meer dan tien jaar geleden begon. Als Campos houdt ermee op, tenminste. Voor meer informatie spraken we met Campos over zijn routine, zijn toekomst in koffie en wat het betekent om de eerste Colombiaanse wereldkampioen barista’s te zijn.

diego campos wbc 2021 1

Dit interview was voor de duidelijkheid licht bewerkt en ingekort.

Hoe voelt het om de World Barista Champion te zijn, nu je een maand de tijd hebt gehad om ermee bezig te zijn?

Wereldkampioen barista zijn heeft Colombia enorm veel geluk gebracht als een land dat koffie van hoge kwaliteit produceert en door deze grote triomf kunnen we meer cultuur genereren en de wereld het grote potentieel van Colombia laten zien als een land dat koffie van hoge kwaliteit produceert en consumeert.

Het thema van je routine leek te zijn “speciale koffie specialer maken”. Kun je ons iets meer vertellen over de boodschap die je probeerde over te brengen?

Als barista is ons belangrijkste doel om de consument dichter bij het kopje koffie te brengen. Het idee van de wereldwedstrijdroutine was om de juryleden het belang van de zintuigen te laten zien bij het genieten van een hapje of een drankje en om te zien hoe we met onze zintuigen ons perspectief kunnen veranderen.

We wilden de juryleden een zo comfortabel mogelijk gevoel geven, zodat ze zich meer op hun gemak zouden voelen en beseffen dat alles voor hen is ontworpen om een ​​multi-zintuiglijke ervaring te beleven, waarbij al hun zintuigen worden verbonden.

Dit was je derde jaar dat je meedeed aan de WBC. Waren er lessen die je uit je twee voorgaande jaren hebt getrokken die je hebben geholpen met je winnende routine?

In mijn twee vorige wedstrijden heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in de wereld van koffie, maar we begrepen ook het belang van het bouwen van een geweldig team.

diego campos wbc 2021 2

Je hebt dit jaar met Federico Bolaños gewerkt. Welke invloed had hij op je routine?

Het was belangrijk om met Federico Bolaños samen te werken omdat hij de geweldige ervaring die hij heeft in de competitiewereld deelde en we in staat waren om het concept dat we in de competitie wilden laten zien goed aan te vullen.

De juryleden waren dit jaar verspreid vanwege de COVID-veiligheidsmaatregelen. Heeft dat de stroom van uw service veranderd?

We hebben kunnen profiteren van de wijzigingen in de concurrentieregel als gevolg van de pandemie, wat ons heeft geholpen om elke jury een multi-zintuiglijke en persoonlijke ervaring te bieden op basis van de espressodrank.

Eugenioides wordt een populaire keuze in high-end wedstrijden. Kun je ons vertellen hoe je aan deze specifieke koffie bent gekomen?

Eugenioides is een heel bijzondere koffie en de belangrijkste reden waarom we ervoor kozen om het voor de WBC te gebruiken, was de kwaliteit van de smaken en de goed gestructureerde tactiele. We hebben het hele thema van onze routine rond de koffie gebouwd.

De showstopper was de kenmerkende drankcursus, die de Eugenioides op drie verschillende manieren presenteerde. Kun je ons vertellen hoe je dat drankje hebt gemaakt?

De creatie van de ontworpen drank is altijd in de eerste plaats gebaseerd op koffie en espresso, wat heel goed aansluit bij het concept dat we willen laten zien. Het idee van deze drank was om de veelzijdigheid van deze koffie te laten zien wanneer deze met meerdere ingrediënten wordt gemengd, waardoor de meest opvallende smaken van deze koffie worden benadrukt.

diego campos wbc 2021 7

Heeft u als concurrent uit een producerend land het gevoel dat u extra uitdagingen of voordelen heeft ten opzichte van andere concurrenten?

Voor ons als producerende landen hebben we een mooie kans om onze koffies te verwerken en om verse koffie van de oogst te kunnen gebruiken.

Je hebt de top van de berg bereikt. Waar gaat je koffiecarrière heen? Ben je klaar met concurreren?

Het was een geweldige carrière in de wereld van koffie; Ik kan niet zeggen of ik klaar ben om te stoppen met concurreren, maar we zijn er 100% zeker van dat we zullen blijven werken om koffie van hoge kwaliteit nog specialer te maken.

Bedankt Diego!

Zac Cadwalader is de hoofdredacteur bij Sprudge Media Network en een stafschrijver gevestigd in Dallas. Lees meer Zac Cadwalader op Sprudge.

Foto’s met dank aan de Specialty Coffee Association

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Villahestia.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0